X krmivo Glord
Sledujte nás na
Události
Prosinec - 2017
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Obchodní zástupce
HLEDÁME OBCHODNÍ
ZÁSTUPCE PO CELÉ ČR
PRÁCE NA ŽL
KONTAKTUJTE NÁS PROSÍM
+420 777 224 418
info@glord.cz

LNĚNÝ OLEJ ÖLKÖNIG pro humánní použití

LNĚNÝ OLEJ, TEKUTÉ ZLATO
S naším za studena lisovaným, filtrovaným lněným olejem začnete den plný zdraví. Za studena lisovaný lněný olej je všestranný potravní doplněk, pokud jde o preventivní zdravotní péči.
S obsahem kyseliny alfa-linolenové (omega-3 mastná kyselina) má analgetický a protizánětlivý účinek, ale také jemně snižuje vyšší krevní tlak.  Omega-3 mastné kyseliny mají pozitivní regulační vliv na vztah mezi "špatným" LDL cholesterolem a „dobrým" HDL cholesterolem. Díky zlepšení průtoku krve, je mozek lépe zásobován kyslíkem, což může mít pozitivní vliv na činnost mozku.
Alfa-linolenové kyseliny mají ochranný účinek, a snižují riziko vzniku ischemické choroby srdeční a infarktu, protože předchází zanesení cév a snižují hladiny tuků v krvi.


Pro podporu svého zdraví a jako prevence -  2 dvě polévkové lžíce lněného oleje denně.

 

Zobrazit:
Řadit podle:
Novinka
Lněný olej Ölkönig - 250 ml
Lněný olej Ölkönig - 250 ml

LNĚNÝ OLEJ, TEKUTÉ ZLATO S naším za studena lisovaným, filtrovaným lněným olejem začnete den plný zdraví. Za studena lisovaný lněný ol...

Skladem

95 Kč

koupit

ZJISTĚTE VÍC O VÝROBĚ ZA STUDENA LISOVANÉHO LNĚNÉHO OLEJE.

Len - společník člověka

Len je jednou z nejstarších pěstovaných rostlin světa a již 5000 let doprovází lidi. V Evropě je lněné semínko považováno za nejstarší zdroj rostlinného tuku a jako pravděpodobně nejstarší léčivá rostlina.

Jeho vědecký název "Linum usitatissimum" znamená doslova "velmi užitečnou len". Užitečná je celá rostlina.


METODY ZÍSKÁVÁNÍ OLEJE

Existují tři základní metody:

 

Chemická extrakce

Ekonomické řešení extrakce oleje pro rozsáhlé průmyslové zpracování. Extrakcí může být dosaženo až 99% výnosu oleje.  Osivo se rozdrtí na kaši a zahřeje na teplotu 70 ° C, potom se olej extrahuje pomocí rozpouštědel jako je hexan nebo benzen. Výsledná páchnoucí směs je nepoživatelná pro další spotřebu a je třeba vyčistit (rafinovat). Po rafinaci je olej zcela vyčerpaný a „bez duše“, protože olej / hexanová směs se zahřeje na 100 ° C a všechny hodnotné složky jsou tedy "převařené".


Lisování pod tlakem za tepla

Semínko se obvykle předehřívá a lisuje při teplotách nad 70 ° C a za použití vysokého tlaku. Tato metoda může přinést výnos oleje až do výše 85%. Hlavní nevýhodou jsou takzvané trans mastné kyseliny, které mohou přinést tělu více škody než užitku. Kromě toho jsou všechny cenné složky, jako jsou vitaminy, protizánětlivé enzymy a esenciální mastné kyseliny zničeny.

V obou výše uvedených postupech musí být surový olej rafinovaný tj vyčištěný, před tím, než je zpracován nebo zabalen. Rafinované oleje jsou: pryskyřic zbavené (konzervované), vybělené (odstraněna barviva), ​​odkyselené a oslabené (chuť a vůně jsou neutralizovány).

 

Za studena lisovaný do 40 ° C

Proces lisování za studena má relativně nízký výnos oleje (asi 30%) je čistě mechanický, bez zahřívání semínka s nejlepšími výsledky pro nejvyšší kvalitu oleje – přírodního oleje. Pro přírodní oleje nesmí být používán žádný jiný proces, pouze lisování a filtrování. To znamená žádné použití chemických látek. Oleje si zachovávají svou přirozenou skladbu a kvalitu, stejně jako látky rozpustné v tucích, jako jsou vitamíny, chuť a cenné omega-3 mastné kyseliny jsou zachovány. Olej si zachovává svoji typickou chuť a charakteristickou barvu. To, že tyto oleje mají svoji cenu vzhledem k nízkému výnosu, je pochopitelné.


Rafinovaný vs.  za studena lisovaný

Měli byste vědět v čem je rozdíl!! Rafinované oleje vs. za studena lisovaný panenské olej.

Většina jedlých olejů jsou dnes průmyslově získané lisováním za tepla a chemickou extrakcí. Výsledkem je olej bez chuti a bez zápachu, bez vitamínů a esenciálních mastných kyselin, a tím pro zdraví bezcenný olej.

Jedinou výhodou těchto olejů oproti za studena lisovaným olejům je to, že mohou být použity na smažení, mají dlouhou životnost a jsou velmi levné.

Nicméně, většina z průmyslově vyráběných a levně přístupných jedlých olejů mají zásadní nevýhodu -obsahují takzvané trans-tuky (nenasycené tuky), protože byly opakovaně zahřívány na teploty, až do 100 ° C. Tyto trans-tuky jsou v současnosti považovány za jeden  z  faktorů způsobujících onemocnění, protože ucpávají cévy a buněčné stěny.

Za studena lisované oleje obsahují přírodní zdravotně cenné esenciální mastné kyseliny, protože olej se zahřívá v jakékoliv výrobní fázi na cca 40 ° C. Pouze u za studena lisovaných panenských olejů, si můžete být jisti, že mají přínos pro zdraví.

Upozorňujeme, že za studena lisované oleje nejsou vhodné pro smažení, protože esenciální mastné kyseliny by se přeměnily na škodlivé trans-tuky.

 

 


 

Vybrané produkty